Mul on rõõm teatada, et Soul Throweril ilmub uus plaat. Tahakski teile lähemalt tutvustada albumi avalugu „Thrive in the Fire”. Mäletan, et ühes eelnevas numbris oli meil teemaks kuri kvint ja kurb sekst. Nüüd ongi õige aeg vanad nipid uuesti üles soojendada ning hakata kitarrisoolot punuma.

Tarvo-Valm

Üldiselt on see oma arenduselt selline basic soolo (nagu üks õige soolo olema peab). Alustuseks hoogne sissejuhatus − nagu komeet, mis langeb kurjalt alla, tõuseb siis tuhast jällegi üles nagu tige fööniks ja lõpetab oma etteaste mõõgad-välja-grand-finale’ga. Epic, kas pole? Komeet koosneb pentatoonikast, mis kaunistatud mõningate krutskitega. Krutskid on ainult selleks, et saaks soolot nii kõlaliselt kui ka tehniliselt natukene huvitavamaks muuta. Tige fööniks aga tõuseb uuesti kõrgustesse väikeste tertsidena, mis kõlavad päris kurjakuulutavalt. Terve lugu põhineb 16ndikel ning see nõuab parajat täpsust, seega soovitan ikka harjutada koos metronoomiga. Neile, kellele keelt venitada ei meeldi, peaks see lugu olema just eriti meeltmööda − ainult lõpus tuleb poole tooni jagu näppu kurnata.
Ajakirja veebist leiab sama kidrasoolo helinäitena. Saundimeestele niipalju, et stuudios kasutasin soolode jaoks Laney 50GH Headi + TC Electronic Boosteri pedaali + Bossi Suppressori pedaali.

Kui „Thrive” pakkus teile huvi, siis võin öelda, et see uus Soul Throweri album ongi väga kitarripõhine ja ühele rokk-metal-kidramehele päris mokkamööda. Seega ära hoia end tagasi ja toeta eesti muusikat! Jõudu!

Vaata nooti ajakirja kevadnumbrist (Kitarr 10/2014)

Helifail:

 

Previous

Muhu monoloogid: Ifi esimene kitarr

Next

GALERII: Domingo Flamenco

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also