Neljapäev, märts 28 2024

Arvuti on kõigil ja nii ilmub e-raamatuid päris heas tempos. Kuigi maailmas on kirjutatud üle tuhande kitarriõpiku, ei ole minagi suutnud vastu panna kiusatusele neid veel juurde teha. Aeg-ajalt satub kätte ka väga lahedaid amatööride katsetusi ja ei olekski ilmselt õige neid kritiseerida, kui aeg-ajalt mõni õpilane neile peale ei satuks. Eesti inimene on üldiselt harjunud uskuma seda, mida loeb.

Üks naljakas e-raamat on siin. Kitarrikool sai selle kaasavaraks, kui ostis domeeni kitarr.ee. Leidsin selle hiljuti arvutist ja sundisin end lõpuni vaatama. Alguses jaksasin ka veidi kommenteerida, hiljem enam mitte. Muide, suur osa sellest, mis seletab tabulatuuride lugemist, ei olegi kõik vale. Selge see, et “t” on tapping, aga ega see algajaid ei huvitagi.

Hiljuti saadeti meile ka link solfedžokursusele. Olen seda varemgi jaganud, sest kuigi tegemist on kodukootud asjaga ja kirjavead panevad mu usalduse tihti proovile, saab siit teravam inimene kindlasti kasu. Mis sellest, et tõhusaid ja ka pedagoogiliselt pädevaid materjale on ka eesti keeles ilmunud. Kes see ikka raamatukokku viitsib minna.

Üks ilmselt unarusse jäänud üritus on ka siin silma hakanud. Näiteks tabulatuuri lugemiseks vajalikud mõisted saab kenasti kätte. Trükitud kujul levib veel mitmeid eestikeelseid põrandaaluseid kitarriõpikuid, aga las autorid toimetavad ise.

Suur osa naljakaid lehti, mis veel eelmisel aastal olemas olid, on läinud hingusele. Astari foorum muidugi hingitseb ja seal saab mingil määral nalja küll, kes oskab teismeliste kitarrisõprade huumorit hinnata. Oleks inimestel õppimise tuhin sama suur kui õpetamise soov, mis siis viga oleks. Paraku on aga tõsiasi see, et õppida tahavad vähesed. Lihtsam on ju uskuda, et uus kitarr või kallim DVD või ligipääs vahvale saidile lahendab asja kuidagi sinu eest.

Kui leiad lahedaid eestikeelseid linke või õpikuid, tahaksin neist teada.

Previous

Kitarrikooli suvelaagri fotod ja video

Next

Suvine pilootkursus edukalt läbitud

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also