Seekordsesse demovooru saadeti 48 salvestust, mille seast valiti välja 22 bändi, kes astuvad lisaks piirkondlike konkursside võitjatele lavale Noortebänd 2013 eelvoorudes 17. ja 18. oktoobril Tartus Genialistide Klubis ning 25. ja 26. oktoobril Tallinnas Von Krahlis.

Karl-Gustav KelloFotod: Kris Moor

Eile selgitas rahvusvaheline žürii välja demovoorust edasi pääsejad, kelleks sel aastal osutusid: No More Fridays, Илья де Джак, Jetpack Stanley, Murky Minds, Eysin, Hajameelsed Kunznikud, Twin Cities, Daydreamers, The Pedestrian Hit Squad, Ouu, Incipit, Oscar Gone Wild, OL*, Her Memorial Discourse, Misteerium, Corleon, Metal Meal, Telly Addicts, At One Thirty, Mirror Phase, Thrashix ja Vennad Abrod.

Žürii koosnes muusikutest ja asjatundjatest nii Eestist kui ka välismaalt − Arne Holm, Stanislav Bulganin, Aivar Tõnso, Mart Niineste, Kris Moor, Ester Faiman, Egert Milder, Anneliis Kits, Andrus Raudsalu, Kadi Maarand, Taavi Paomets, Kristjan Kaasik, Sander Mölder, Madis Lehtmets, Virgo Sillamaa, Heigo Teder, Heiko Leesment, Annika Kilter, Paavo Pauklin, Märt Truman, Helen Heinsalu, Risto Tamm, Zoë Howe, Niksu Väisto ja Michael Miley.

Žürii ühiskuulamises osalenud Noortebänd 2012 võitja, Slippery Slope’i kitarristi ja laulja Egert Milderi sõnul võib selleaastane konkurss muutuda väga põnevaks, kuna demovoorus ei olnud muusikat, mis oleks peajagu teistest üle. „Samas oli palju bände, keda kibelen kodus järele kuulama,“ räägib Milder ja lisab, et tegelikult paneb kõik paika just elav live-esitus ning konkursisisene areng.

Piirkondlikelt konkurssidelt pääsesid otse eelvoorudesse: A3, Dethvipera, Wilhelm, The Boondocks, Tuli ja Ziggy Wild.

Karl-Gustav Kello
Noortebänd 2013 peakorraldaja
karl@noorteband.ee

Noortebändi ühiskuulamine_Foto Kris Moor(Ajakiri Kitarr)
Fotol: Taavi Paomets, Kristjan Kaasik ja Egert Milder. Foto: Kris Moor (ajakiri Kitarr).

Vaata rohkem pilte ühiskuulamisest:

Previous

Alushariduse muusikaõpetajate koolitusprogrammi “Väärtused, loovad muusikategevused ja keeleõpe” III sessiooni tunniplaan

Next

Kitarrist Steve Hackett saabub koos oma bändiga taas Eestisse!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also