Neljapäev, märts 28 2024

Eelmise nädala viimastel päevadel andis lubaduse 2.-4. augustini Ulge puhkealal toimuval Võrtsjärve II Purjefestivalil esinemiseks Anastasia Bardina, kes ainsa muusikuna Venemaal mängib lisaks klassikalisele kuuekeelsele kitarrile ka seitsmekeelset vene kitarri. Paljude rahvusvaheliste ja ülevenemaaliste konkursside laureaat, kes on kogunud kuulsust Ungaris, Poolas, Austrias, Tšehhis, Kuubal, Serbias, Iisraelis, Hiinas, Mongoolias, Leedus, Valgevenes ja Ukrainas, on esinenud ka näiteks 2009. aastal Tallinna IV Kitarrifestivalil.

a_bardinaVõrtsjärve II Purjefestival ühendab endas erinevaid töötubasid, laadamelu, purjetamist, kaunist muusikat ning vahvaid õhtuseid tantsupidusid. See on eelmisel aastal ellu kutsutud vabaajaüritus, mille eesmärk on elavdada purjetamiskultuuri Võrtsjärvel ning anda võimalus inimestele nautida selle ainulaadse järve erinevaid väärtusi. Tänavu toob festival kokku ka erinevad põlvkonnad laevaehituses – teistele purjekatele lisaks saavad kõrvuti seisma ajalooline puidust viikinglaev Turm ning uudse kontseptsiooniga eestimaine rahvapaat Cumulus 164.

Idee kutsuda esinema Anastasia Bardina andis festivali korraldajatele Viisikandle töötoa läbiviija Vaido Petser. Kandle- ja kitarrimeister ning klassikaline kitarrist Petser teadis rääkida, et selline suursugune muusik nagu Bardina augusti alguses Võrtsjärve ääres suvitamas on.

Festivali projektijuhi Evelin Rüütli sõnul on see festivalile suur lisandväärtus, kui õnnestub leida selline Võrtsjärvega sidet omav inimene ning anda festivalikülastajatele võimalus kogu muu melu hulgas ka tõelist väärtmuusikat nautida.

Bardina esineb festivalil 3. augusti õhtul kell 20:00.

Anstasia Bardina kohta on öeldud:

“Anastasia Bardina on laval kui elav kirg. Tal on erakordselt jõuline temperament. Siin puutume kokku inimesega, kes ei ole täiuslik muusik mitte ainult oma tehnilises võimekuses, vaid kogu olemuse ja mõtteviisi tõttu”

Nikita Koškin, helilooja ja kitarrist

“Anastasia Bardina loob oma kontsertidel erakordseid dramaatilisi kontraste. Ta on üks harvadest muusikutest, kes julgeb publiku silme all muutuda. Kahe erineva instrumendi täiusliku esitajana jätkab ta arhailise vene seitsmekeelse kitarri traditsioone, mängides suure vaimustusega ka tänapäeva heliloojate teoseid.”

“Radio Russia”. Kitarriklassika programm.

Rohkem infot www.purjefest.eu

Previous

Täna algab Ugriblues

Next

KAMPAANIA: telli ajakiri KITARR ja võida Augustibluusi festivali pass!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also