Neljapäeval jõuab Eestisse siinsete ja Soome muusikute ühisprojekt, millega tähistatakse USA bluusilaulja Muddy Watersi 100. sünniaastapäeva. Muddy Waters (4.04.1913−30.04.1983) oli sõjajärgse elektrilise Chicago-bluusi tuntuim esindaja ning mõjutas tugevasti nii 1960–1970. aastate rokkmuusika kõla, instrumentide valikut kui ka repertuaar − muuhulgas sai tema palast “Rollin’ Stone” endale nime ansambel The Rolling Stones.

Haavisto-Piik-Roots_foto-Leif_Laaksonen
Foto: Leif Laaksonen

Läinud nädalal Soomest alanud turneel esitavad Muddy Watersi loomingut Lahti laulja ja suupillimängija Ismo Haavisto ning Tartu kitarrist Andres Roots ja bassimängija Peeter Piik. Soomes antud viiest kontserdist neljal lõi kaasa ka sealne trummar Matias Partanen, kuid Eestis jätkatakse triona.

“Soomes võeti meid väga hästi vastu ja Ismoga Mikkeli vanglas tehtud duo-etteaste jõudis suisa riigitelevisiooni uudistesse − YLE kodulehelt võib lugeda, et mõni vahetult enne kontserti vabadusse pääsenud vang olla isegi pahandanud, et ei saanud enam kuulama tulla,” rääkis Andres Roots. “Täisbändiga esinemised olid Mikkeli festivalil Saimaa Blues, Kotka roki- ja bluusiühingu sünnipäevapeol Kairos, Järvenpää Puistobluesi juurde kuuluvas Diggariklubis ning Lahti legendaarseimas kontserdipaigas, kuuekümnendatel avatud Torvis.”

Eestis leiavad Muddy Watersi kontserdid aset 4. aprillil Tartu Illegaardis, 5. aprillil Pärnu Endla Jazzklubis, 6. aprillil Põlva kultuurikeskuses peetaval festivalil UnderGround Blues 3 ning 7. aprillil Tallinna Von Krahlis. Lisaks Muddy Watersi repertuaarist pärit lugudele tuleb kontserdil esitusele ka Haavisto ja Rootsi värske singel “Muddy Waters/Morganfield Blues”, mis on tasuta alla laaditav kodulehtede www.ismohaavisto.com ja www.andresroots.com kaudu.

Soome kontserte on meedias üsna usinalt kajastatud: Länsi-Savo ja Viikkoset.

Previous

Tallinn Music Week peab viiendat sünnipäeva

Next

Highmachine'il ilmus singel

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also