Neljapäev, märts 28 2024

Saamaks kõige paremat hetkeülevaadet Eesti muusikamaastikul välja antud värskeimatest helikandjatest, plaadifirmadest ja artistidest/bändidest tuleb nüüd seada iga kuu teisel pühapäeval sammud Von Krahli baari Tallinnas. Samuti on üritusele oodatud oma plaate müüma ja vahetama kõik muusikahuvilised.

Tekst: Aivar Meos
Fotod: Kris Moor

„Plaaditurg” (ehk plaadimägi, nagu seda kunagi nimetati) ei ole mingi enneolematu ettevõtmine, vaid muusikasõprade traditsiooniline kogunemisrituaal, mis leidis aset juba ammu enne taasiseseisvumist. Nagu J.M.K.E. liider ja laulja Villu Tamme omaaaegsete plaadimäe aktsioonide kohta on öelnud: „Plaadimägi oli omal ajal sisuliselt igapühapäevane mäss kehtiva korra vastu. Kooskõlastamatu rahvakogunemine pluss Lääne muusikaga spekuleerimine!”

Facebookis on avatud Plaadituru lehekülg selleks, et ka toimuvate sündmuste vahelisel ajal elu seisma ei jääks. Lehe eesmärgiks on koondada ühise virtuaalse katuse alla plaadifirmad, plaadipoed, artistid ja muidu melomaanid. Ideaalis võiks Plaadituru Facebooki lehest saada koht, kust leiab värsket teavet kõikide uute Eestis ilmunud plaatide kohta.

Järgmine Plaaditurg toimub 13. jaanuaril kell 13:00.
Osalemine on kõigile tasuta.

Plaaditurg Facebookis: http://www.facebook.com/Plaaditurg

Pildigalerii novembrikuu plaaditurust:

Previous

Emil Laansoo − esimene Eesti elektrikitarrist

Next

Kümme aastat Grapsi kõrval. Kitarrist Sulev Kuusiku meenutused

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also