1. − 4. augustini toimub Toompeal Luscher&Matieseni terrassil esimene soomeugri bluusi festival Ugriblues, kus tänavu esinevad Eesti ja Soome artistid. Kui geograafiliselt on esinejate valik üsna täpselt piiritletud, siis žanriliselt on kaetud pea kogu bluusimaastik folgist roki ja svingist pungini.

Foto: Kertu Vares

Festivali peaesinejaks on USAst Nepaalini loorbereid lõiganud Soome alternatiivbluusi lipulaev Black River Bluesman & Bad Mood Hudson. Põhjanaabrite juurest on tulemas veel progressiivne slaidkitarriduo Devil Box ja vanakooli rütmibluusi viljelev Famous Boogiemen.

Eestit esindavad klassikalist bluusrokki mängiv The Rude Grooves, bluusi maakeelse luulesõnaga siduv Rääma Blue, soome roki mõjudega kantribluusi esitav MOduo, psühhedeelselt svingiv Andres Roots Roundabout ning Eurovisiooni staarist sõnameister Aapo Ilves.

Kontserdid on osa üritustesarjast Lustid 2012, algavad õhtuti kell 19 ning lõpevad hiljemalt kell 23. 1. augustil astuvad üles Rääma Blue ja MOduo, 2. augustil Andres Roots Roundabout ja Aapo Ilves, 3. augustil Famous Boogiemen ja The Rude Grooves ning 4. augustil Black River Bluesman & Bad Mood Hudson ning Devil Box.

Sissepääs on tasuta.

Previous

Üldhariduskooli muusikaõpetajate koolitusprogramm 2012/2013 "Kitarrimäng ja keeleõpe muusikatunnis"

Next

Artlandi tänavakunstiväljak kutsub noori kitarriste esinema!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also