Fender Musical Instruments Corp., kelle pillid on kuulsaks mänginud Buddy Holly, Jimi Hendrix ja Eric Clapton, loodab börsilt koguda 200 miljonit dollarit. 100 miljonit läheb kohe võlgade vähendamiseks. Firma on asutatud Leo Fenderi poolt aastal 1946 ja kuulsad mudelid Telecaster ja Stratocaster loodi 1950ndatel.

“Fenderi bränd on lähedalt seotud rock’n’rolli sünniga ja andnud olulise panuse popkultuuri arengusse,” ütleb firma börsile esitatud dokumentides.

Fender ütleb dokumentides ka seda, et on USA suurim kitarrimüüja ja toodab lisaks kitarridele ka võimendeid, bändžosid, ukulelesid ja mandoliine ning müüb teiste endale kuuluvate brändide toodangut – Squier, Jackson, Guild, Ovation, Latin Percussion ja Takamine.

Enne börsile tulekut on Fender kuulunud erinevatele omanikele. 1965 müüs Leo Fender firma CBS-ile, kes omakorda müüs selle 20 aastat hiljem edasi ühele investorite grupile. Praegu on omanikeringis firma nimega Weston Presidio (43%) ja Jaapani firma Yamano Music (14%), kui mainida suuremaid.

Fender müüb hetkel 85 riigis ja loodab müüki kasvatada Hiina, India ja Indoneesia turgudel. Kuid Fender mainib ka seda, et kuigi Aasia riikides levib Lääne popmuusika jõudsalt, võivad stiilid nagu räpp ja house teha kitarrimüügile suurt kahju.

Võimendid ja kitarrid moodustavad Fenderi müügist 3/4.

Fenderi tunnus Nasdaq’il hakkab olema FNDR, ajakava on veel ebaselge. 2011 teenis Fender 19 miljonit kasumit, aga 2010 oli 1.9 miljoniga miinuses.

Refereeritud väljaandest The Globe And Mail

Previous

Ghost pedal - wah ilma füüsilise pedaalita!

Next

Uus e-raamat Matt Warnock'ilt: Modern Time: Rhythmic Fundamental for the Improvising Musician

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also