Noortele jazzmuusikutele suunatud festival Tudengijazz TUJA toimus tänavu 38. korda. Festivalil astusid üles 11 koosseisu Eestist, Rootsist, Norrast, Leedust ja Prantsusmaalt ning ühtekokku anti 22 showcase kontserti Tallinnas, Pärnus, Sillamäel, Viljandis ja Tartus. Lisaks kontsertidele olid festivali kavas mentorlus- ja seminariprogramm professionaalidega.

Tekst: Maris Aljaste, Tudengijazzi projektijuht, maris@jazz.ee
 
“See aasta tõi festivalile mitmeid sisulisi muudatusi. Näiteks läheb kontsertprogrammi pääsemise sõel aastast aastasse tihedamaks, sest rahvusvahelise mõõtme kasv tingib kõrgema kvaliteedinõude ka meie enda noortele koosseisudele. Samuti andsid tänavu lisandunud eripalgelised kontserdipaigad meile võimaluse joonduda põhimõttest, et muusika ja kontserdipaik moodustaks kontserdikülastaja jaoks kokku elamusliku terviku. Kindlasti väärib äramainimist ka kahepäevane seminariprogramm meie muusikavaldkonna tippudega,” sõnab Tudengijazz 2020 projektijuht Maris Aljaste. 
 
TUJA 2020 programmis astusid üles: Ingrid Rabi Kvintett (EST), Tobias Tammearu Trio feat Allan Jürgens (EST), Pihlap.uud (EST), Titoks (EST), Miss Rei Group (EST), Sideman (FRA/DNK), The Nosolum (LTU), Equinox Trio (FRA), Kongle Trio (NOR) ja jazzitudengid Göteborgi Muusikaakadeemiast. 
 
Tudengijazz on vanima traditsiooniga Eesti jazzmuusikafestival, mis sai alguse juba aastal 1982. Festival toob kokku noored talendid nii Eestist kui ka teistest Euroopa riikidest, et lisaks esinemisvõimalusele arendada rahvusvahelisi suhteid ja luua uusi kontakte. Täna pakub Tudengijazz jätkuvalt head kvaliteeti ja värvikat programmi nii selle maastiku tipptegijatele kui ka kõikidele muusikaarmastajatele.

Seminars “Music management 101” loenguid saad kuulata TUJA Soundcloudist: https://soundcloud.com/user-204017377

TUJA Facebook: https://www.facebook.com/Tudengijazz/
TUJA Instagram: https://www.instagram.com/tudengijazz/
 

Previous

Muusikud muusikast: Bianca Rantala

Next

Mälupank: Tiit Kalluste

Check Also