Imetabane fingerstyle’i virtuoos Tommy Emmanuel saabub jälle Eestisse. Jazzkaare raames esines ta siin 2007. aastal Kumus ja aasta hiljem Tallinna Filharmoonia kontserdil.

TE_2014_Poster_A1.epsTommy Emmanuel hakkas mängima juba nelja-aastaselt, professionaalset karjääri alustas ta kuueselt. Kõigi nende aastate jooksul on Emmanuel oma talendiga vallutanud miljonite austajate südamed ja mitte ainult koduses Austraalias.

Tommy ise nimetab oma mängumaneeri sõrmetehnikaks – ta mängib pillil korraga nii saadet kui meloodiat. Peale selle on ta ka trummar, seega läheb ta vahel osavalt ühelt instrumendilt teisele üle, kaotamata seejuures loo rütmi ja voogu.

Oma karjääri jooksul on Tommy Emmanuel esinenud koos sääraste väljapaistvate muusikutega nagu Chet Atkins, Eric Clapton, Sir George Martin, Hank Marvin, Joe Walsh, Stevie Wonder, Nokie Edwards (The Ventures), Les Paul, Keith Urban, aga ka Lexingtoni, Dortmundi ja Lääne-Austraalia sümfooniaorkestritega. Ta astus üles ka 2000. aasta olümpiamängude lõputseremoonial Sydneys.

Alates 1984. aastast on Tommy Emmanuel pälvinud hulga muusikaauhindu ja parima kitarristi tiitleid nii Austraalias kui ka mujal maailmas.

Pileteid saab soetada siit.

Previous

Alice imedemaal ehk Melomaan öises Tallinnas

Next

Vabavara muusikaõpetajatele

Check Also