Kolmapäev, aprill 17 2024

25.−29. märtsil toimuval Tallinn Music Weekil astub tänavu üles 205 artisti 26 riigist, neist 121 esinejat on Eestist. Küsime ka sel aastal festivalil esinevatelt muusikutelt, keda nad lähevad tingimata kuulama-vaatama.

Hanna Parman-wHanna Parman (G.O.S.H.)

Kindlasti lähen kuulama KENEt, kes pole ammu esinenud. Täpselt ei saa aru, mis ta peale uue juukselõikuse ja uneuuringute veel on teinud, tahan kuulda. Kui Nina Karlsson esineks natuke teisel ajal, tahaksin ka teda kindlasti vaatama minna. Alguses mõtlesin, et tegu on Regina Spektori salaõega, aga tegelikult vist kõigest kaugemat sorti sugulasega.

Aga kõige rohkem tahan ma näha enda oma bändi, kes esineb seekord ilma minuta. Õnnetu juhuse läbi kukkusin oma käeluu Itaalia mäe vastu katki ning jõudsime bändiga lahenduseni, et minu asemel esineb bassil suurepärane Triin Anni. Eks ta pisut kurb ole, et ma ise mängida ei saa, aga põnev on ka ja kindlasti ka kasulik iseenda bändi publikust kuulata-vaadata.
KENE: 27.03 kell 22.40, Von Krahl

Pearu-web
Pearu Helenurm (Phlox)

Ränk siblimine tuleb jälle, kui seal pidurdamatult ringi purjetada. Kohutav. Neljapäeval tundub Rune Funch huvitav. Kui reedel Mustpeadest alustada, siis pärast Maarja Nuuti ja Mari Kalkunit ehk jõuaks tee peal Maria Fausti ja Homied ära näha.

Vahetult enne meid on NO99s üleelusuurune Avarus, öösel veel TPRI. Laupäeval Pastacas ja Cabadzi Krahlis ja 1/2 & Gorõ Lana.

Avarus Ensemble: 27.03 kell 22, Teater NO99

 

IMG_2628vv4Toomas Pihel (Wyrm Sub Terra)

Neljapäeval lendan pärast proovi kohe Sinilindu Tallinn Daggersit ja Elephants from Neptune’i kuulama. Tallinn Daggersil on uus stuff koos ja lähen vaatan, kuidas Pedigree Taff bassi löristab. Elevantide uut kraami polegi kuulnud, nii et kaks kevadist kärbest ühe hoobiga.
Reedel ilmselt Rockstar’sist kaugemale ei jõua. Kuna olen ise laval, siis plaanin kogu kaasa lööva kamba ära tšekkida, sest teada on, et alates kella 20st mulle armu ei anta.

Laupäeval ilmselt remondin end Rock Cafe’sse. Super Hot Cosmos Blues Band on just remondipäeva mõnus chillo muzoon ja Genka / Paul Oja sinna otsa teeb asja veelgi paremaks. Tegelikult vaataks ja kuulaks veel, aga ilmselgelt igale poole ei jõua. Igatahes cool case see TMW.
Tallinn Daggers: 26.03 kell 23.30, Sinilind

Kristen_Kutner_4-foto_Kris_MoorKristen Kütner (Progress, Lexsoul Dancemachine)

Joel Remmel Trio! Ma kuulsin neid ükskord raadiost. Kohe tekkis seos Avishai Coheni trioga, mis mind on lakkamatult inspireerinud juba palju aastaid. Oli üdini positiivne, kui sain teada, et need on eestlased, kes raadios tol hetkel triotasid. Loodetavasti jõuab neid näha ka live’is. TMW-l esinen samal päeval Progressiga Protestis ning järgmine päev teeme funk’i Lexsoul Dancemachine’iga Rock Cafe’s.

Lisaks on mul pooleli ajateenistus õhutõrjepataljonis. Kõik oleneb sellest, mis kell välja saab. Loodan parimat!
Joel Remmel Trio: 27.03 kell 21, Teater NO99

Kristo KäoKristo Käo (Floridante)

Minu TMW külastamine käib nii, et lähen konverentsile − mille sisu ja ajakava pannakse välja veidi hiljem kui kõige viimasel hetkel −, kuulan seal paari oma tegemistega seonduvat ettekannet, kohtun paari inimesega ja pärast kodus lappan paberkataloogi ning otsin kümmekond eesti artisti Soundcloudist üles, keda siis koeraga jalutades vähehaaval kuulan.

Elavas ettekandes kuulan endaga samal showcase’il esinejaid, sel aastal siis Klaaspärlimängu festivali programmi Nigulistes.

Klaaspärlimäng „Pühad loitsud”: 27.03 kell 19, Niguliste kirik

.
Roots-Terep_2015_foto-Leif_Laaksonen-webAndres Roots (Andres Roots & Raul Terep)

No kui mingi nipiga õnnestukski paari päevaga paarsada bändi ära vaadata, siis aju ei suudaks
seda ikka vastu võtta – paar tükki võib­olla jääks meelde…
Nii et meie läheme Tallinn Music
Weekile esmajoones esinema ja kuulame ära need artistid, kes meiega samal laval mängivad: 28. märtsil džässiklubis Philly Joe’s Rull/Sibul/Juurikas ja Mauno Meesit. Meesitit näeme mõni tund varem veel Liina Viira butiigis ka, ja eks Rulli ja Sibulat oleks nagunii tulnud vaatama minna!

Rull/Sibul/Juurikas: 28.03 kell 20, Philly Joe’s

Marten Kuningas (Marten Kuningas)Marten_Kuningas-foto-Kris_Moor-w

Peeter Vähi. Ma ei ole ta muusikat korralikult kuulanud, aga fakt, et ta kasutab orientaalse päritoluga instrumente, teeb asja juba põnevaks. Mind paelub eksootiline ja ma olen kindel, et tema muusikaga saan vaimusilmas käia kohtades, kuhu mu päris jalg võib-olla kunagi ei astu.

Rainer Jancis. Olen temaga küll Nokus ja Puudlis juttu rääkinud, aga esinemas pole näinud. Loen kavast, et ta lubab musta huumorit. Kas nali bändi pihta (mis on erakordselt hea gruuviga) või paratamatu tõsiasi? Tuleb kohale minna.

Estonian Voices. Mind huvitab kõik, mida annab inimhäälega teha. Mullusel Jazzkaarel nägin esinemas Kadri Voorandi – sain tugeva laengu. Nüüd,
kus laval on veel lisavägi, ei saa minemata jätta.
Peeter Vähi: 27.03 kell 20.15, Niguliste kirik

ingrid-lukas-webIngrid Lukas (Ingrid Lukas)

Olen suur räpifänn, kuid Genkat pole ma veel kunagi live’is näinud. Nii et kindlasti must! Maarja Nuuti on alati meeldiv kuulata ja näha. Less is more.
Kammerkoor Sireen jäi nime poolest silma, kuna minu uuel albumil „Demimonde” on samuti juttu sellistest olenditest nagu näkid, deemonid ja ööinglid. Olen palju head kuulnud Odd Hugo kohta. Nemad peaks ka kindlasti üle kuulama.
Tundub, et tuleb värvikas TMW!

Genka / Paul Oja: 28.03 kell 01.30, Rock Cafe

 

IMG_9843a6Rainer Jancis (Rainer Jancis)

Kui kõikide esinejate muusika korraga mängima panna, siis peaks tulemuseks olema white noise. Oo, ja ma olen tõeline müragurmaan. Muide, valge müra maitsekalt muusikasse miksimine on üks lahedamaid trikke.
Aga kui just kästakse nüüd müra sisse suumida, siis hmm… Tšekkige näiteks ekperimentaalsest elektroonikast Out-Or’i. Ja Lexsoul Dancemachine on funk’i valdkonnas tublit tööd teinud… Aga jah, neid artiste tean juba varasemast ajast. TMW on mõeldud pigem uute talentide avastamiseks, right?
Out-Or: 27.03 südaööl, Paar Veini

Previous

Grupitunnid instrumendiõpetuses - teooria ja praktika

Next

Alice imedemaal ehk Melomaan öises Tallinnas

Check Also